Naturprodukten med ett oändligt antal användningsområden.

Här köper du linsåpa


Trä

Linsåpa rengör, till skillnad från grönsåpa, träytan samtidigt som det smörjer in och skyddar träet. Detta gör linsåpan perfekt för rengöring och behandling av till exempel trädgårdsmöbler.

Beslag

Har du gamla beslag som är nerkladdade med färg? Prova att lägga dem i en blandning av linsåpa och vatten i ett dygn. Torka därefter bort färgresterna från beslagen med en tygtrasa. Om du har rostiga beslag kan du koka dem i en blandning av 50/50 linsåpa och vatten i några timmar. Låt det kallna över natten och tag sedan upp beslagen och borsta rent i vatten och låt torka. Måla dem sedan med linoljefärg.

Skurgolv

Linsåpa används med fördel för ett riktigt härligt skurgolv. När du ska behandla ett nytt eller slipat trägolv är det viktigt att du först fuktar golvet med kallt vatten för att undvika fläckar. Skura sen in koncentrerad linsåpa och låt torka.

Kök

Linsåpa och vatten är perfekt för rengöring och behandling av köksbänkar, stenmaterial och klinkergolv - såpan mättar, renar och skyddar stenen eller plattorna. Den bör dock inte användas i diskmaskin eller som förnsterputs.

Trägolv

Använd gärna linsåpa för att svabba trägolv (oljade, lackade, mm) men eftersom såpan är så effektiv kan det vara bra att vara försiktig med redan behandlade trägolv så att inte såpan löser upp den befintliga behandlingen. Om du är osäker på vad ditt trägolv klarar av, gör ett test i ett hörn eller garderob där det inte gör något om den löser upp behandlingen.

Färgfläckar & penselrengöring

Förvara din pensel i linsåpa utspätt med vatten så har du en pensel som räcker hela livet ut. Om du skulle ha råkat få en färgfläck på sten, exempelvis ett stengolv kan du också använda linsåpa. Lägg på lite koncentrerad linsåpa på fläcken och täck med plast så att såpan hålls fuktig. Låt verka i ca 8 timmar. När du därefter avlägsnar plasten kan du försiktigt gnugga bort fläcken med en svamp och sen tvätta av med vatten.

Observera dock att linsåpa inte ska användas till att tvätta redan linoljemålade ytor, detta då linsåpan kommer att lösa upp färgen.